Datum: 18-09-2020

Terugkijken op een bewogen zomer, veel gebeurd, mooie en hartverwarmende momenten en herrinneringen. Zoals in de nieuwsbrief "aufgelistet" heb ik een behoorlijk programma afgespeeld, van opruimen, klussen, winkel en bedrijf oprichten, gasten ontvangen en verhuizen. Ik begin ermee, als jij of als u, een bijdrage geleverd hebt, op welke manier dan ook, en mij en ons ondersteund hebt in de afgelopen tijd, wil ik je in de eerste plaats heel erg bedanken. Uit onverwachte hoek, is er meegedacht, ondersteund, en zijn de handen soms letterlijk uit de mouwen gestoken. DANKE!

Wil je in de toekomst ook persoonlijk op de hoogte gehouden worden door een nieuwsbrief? Meld je dan via onderstaande link aan, of kies voor de orange Button onderaan de homepage, op de eerste pagina van mijn site.

https://sachserhof.us16.list-manage.com/subscribe?u=000c24f3b1343a01dad8d94d3&id=428318a793

Herzlein september 2020.jpg Behoorlijk wat mensen hebben, online, of live, de weg weer naar Herzlein gevonden. Een stukje Oostenrijk wat als herrinnering vaak mee naar huis gaat naar Nederland, maar ook de mensen van Sachsenburg vinden de weg weer terug naar de kleine stal, waarin Holland en Oostenrijk zich "zam-gemischt" hebben.

1.jpg

Vele handen maken licht werk.

Mensen hebben meegedacht, en op verschillende wijze geholpen en ondersteund, dat is hartverwarmend !

2.jpg

Een kleine impressie van ons privéhuis...alle gasten tegelijk komen aan op Sachserhof...

Eindelijk is na hoge werkdruk, ons huis, acceptabel "klaar".... Niet voor onszelf, maar voor gasten. Ik weet het nog goed, het moment dat ik alle families allemaal tegelijk kreeg. Ik heb afgeleerd om als er geen nood aan de mand is, niet meteen in de stress te vliegen, en het doet me dan ook erg goed als één van de gasten zegt, doe rustig aan, wij redden het wel.....Ja, natuurlijk denk ik, maar ik had klaar moeten en willen zijn, en het is me niet helemaal gelukt. Maar goed, een eigen gemaakte siroop en een heerlijke tuin en ruimte voor de kinderen doet wonderen. Zo kan ik in redelijke rust, familie voor familie in zijn appartement, en dus ook in ons huis, welkom heten.

Een moment dat ik brak...

Mijn eigen huis, zo goed als klaar, ingericht voor gasten, met alle liefde en zorg die ik heb. Ik weet het nog goed, dat opeens, alle emoties hoog komen. Vreugde, ontroering, dankbaarheid, dit is voor mij een nieuw begin.....maar eerste mogen de gasten ervan genieten. Een klein gesprekje op een van de slaapkamers, een bijzondere herrinnering van een nieuw begin....

Vier families in dracht en op de foto !

Een herrinnering voor thuis, na een vakantie in Oostenrijk. Met toestemming van de families mogen de foto´s op de website en in mijn blog gebruikt worden.

"...Wat ben ik mooi..."

5.jpg

Trotse "bijna" grote broer......

6.jpg

En ik...? Ik heb ervan genoten, en het heel graag gedaan !

4.jpg

Koken op de Herd !

Afsluiten met een echte Oostenrijkse lekkernij,......mmmmmmm!! Kaisersmarrn a lá Sachserhof, en iedereen helpt mee. Pruimen plukken voor de jam, Eieren scheiden en kloppen, citroenen persen en schillen, en natuurlijk het vuur aanmaken en bakken op de Herd. Koud was het niet, maar zó gezellig......

7.jpg

Smullen maar....!

Een vakantie op Sachserhof, heeft, zoals deze, vaak een verassing in spé. Beloven kunnen we niets, maar de ervaring is, dat meestal een spontaan idee zich opdoet, en we samen met de gasten iets ondernemen waar we wat van de cultuur leren kennen, of iets avontuurlijks in de omgeving gaan doen.

Terug in de tijd,tijd voor elkaar....

Dat is de grondstof op Sachserhof. Wat doet het me goed,en wat is het bijzonder om te zien, dat gasten dat leven en beleven. Even helemaal weg van social media, magnetron, kant en klaar maaltijden, en vaatwasser...ik kan hier eindeloos van vertellen. Een gevoel van geslaagd, en ook hartverwarmend, komt in me omhoog als mijn doel bereikt word. Niet voor mezelf, maar de gast zélf creeert hiermee een onvergetelijke vakantie, met een stukje meerwaarde, wat hopelijk thuis ook nog eens van pas komt.

Ik kom thuis, een klein briefje op de tafel....

...Lieve Gerdien, we hebben genoten van deze plek ! Bedankt voor alles ! Een mooie tekst kregen we vandaag bij de dagelijks Woord app. we willen het graag delen met jou; Hebr. 2:18 Want waarin Hij zelf gelden heeft, toen Hij verzocht werd, kan Hij hen die verzocht worden te hulp komen ! Opnieuw breekt mijn hart, ontroerd,... ja, sommige dingen die je meemaakt, en vaak dingen die we zelf niet altijd begrijpen, en moeilijk zijn, zijn nodig om te groeien. Geestelijk te groeien, om er voor anderen te kunnen zijn. Ik sta ik de keuken, ik kijk om me heen, .....ik ben thuis. Een nieuw begin breekt aan, het verleden laat ik achter me, mooie dingen neem ik verder mee op reis, en ik hoop jou, juist jou/u, te kunnen bemoedigen, inspireren, te laten zien, dat het leven het waard is, als ons fundament op Christus is gebouwd.

Echte vrijheid...

Een heel belangrijk punt in mijn leven is, dat ik echte vrijheid en vreugde in Christus heb mogen vinden. Naar de kerk gaan, christen zijn, in de bijbel lezen etc. betekent nog niet dat je je vrijheid gevonden hebt. Echte vrijheid gaat zoveel verder, is zoveel meer....... Geloven als je nog werkt hebt, een dak boven je hoofd, en een regelmatig banksaldo, is heel wat anders, dan geloven als alles onzeker is, je banksaldo 0 laat zien, en je niet weet hoe de toekomst, of de volgende dag eruit zal zien. Echte vrijheid is; Je dan toch te kunnen laten vallen, en te zeggen, Vader, U heeft beloofd voor diegene te zorgen, die op U vertrouwen en in U geloven, wat er ook gebeurd, wie we dan ook zijn. En Hij dóet wat Hij beloofd heeft !! Ik mocht het zelf ervaren.

3.jpg

Tot slot...

Verhuisd, de kids weer in de school, de herfst heeft zijn intrede gedaan, de rust is weer een beetje weer gekeerd. Het is maar een klein beetje van alles wat er in de afgelopen maanden gebeurd en beleefd is. Maar ik hoop dat je er weer van genoten hebt, dat je misschien mijn verhaal deelt, er zelf iets aan gehad hebt, en het ziet als een onderhouden van ons contact. Jij/U bent belangrijk voor mij, voor mijn kinderen en voor het bestaan van Sachserhof!

Herfst/Kerstvakantie in Oostenrijk !

Wil jij er nog even tussenuit, of een onvergetlijke kerst in Oostenrijk doorbrengen? Ik heb nog plek, mail me gerust. Ik zou het super leuk vinden om je hier te mogen ontmoeten, en je mee te laten genieten van een veelzijdige en bijzondere omgeving in het zonnige Kärnten. De laatste maanden van het jaar maak ik een scherpe en goede prijs voor je !


Beschikbaarheid

Controleer direct online onze beschikbaarheid

Reserveren

Like ons op Facebook

Sachserhof, Appartementen in Oostenrijk