Datum: 11-01-2021

Lieve lezer, kerst en jaarwisseling zijn weer voorbij, en ik moet moeite doen me niet te verontschuldigen dat ik niet eerder geschreven heb. Volgens mij begin ik elk jaar m´n eerste blog, met ongeveer hetzelfde Thema; geen tijd, of waar leg ik mijn prioriteit.... Ik ben anders in mijn keuzes, ik sta, in vergelijk met veel mensen, anders in het leven. Ik heb me in de social Media de afgelopen tijd niet zoveel laten zien.Eigenlijk bewust niet. Ik hoef niet steeds in beeld, als in de achtergrond mijn gezin, en mijn werk me roept, en koste wat het kost, alles op social Media te delen. Gaat het dan niet goed met me ? Ja, ook dat kan het probleem zijn. De dagen voor kerst waren inderdaad lastig voor me. Steeds keuzes maken, relatie, kids, werk, vrienden, mensen direct in mijn omgeving, het leven heel dicht om me heen, de dingen die ik misschien zo graag anders had gewild, of graag gedaan had, vooruit schuiven, of de tijd geven voor een geschikt moment. Dat betekent dat ik met jullie niet alles delen kan wat ik bevoorbeeld zou willen. Foto´s die in de herfsts bijv. gemaakt zijn om jullie mee te laten genieten van dat moment, zijn inmiddels achterhaald. Achterom kijken is het enigste wat we dan kunnen doen, om herinneringen levend te houden of weer in beeld te brengen. Net als het vervlogen jaar, als we achterom kijken is het moment van nu voorbij, en blijven de herinneringen over...

7.jpg

Achterhaald ?

Natuurlijk zal ik nog wat extra foto´s van de herfst ertussen zetten, omdat ik weet dat er mensen zijn die oprecht met ons meeleven, en graag van harte willen weten hoe het met ons gaat, en wat we bijv. doen.. Nee, ik heb het niet over diegene die vanuit sensatie mijn verhalen lezen, die over mij willen kletsen, die de spannende nieuwtjes met anderen willen updaten, zodat mensen wat de kletsen en te roddelen hebben bij de koffie, of zogenaamde christelijke vriendengroepen, met als doel te vertellen hoe goed ze zelf zijn, en hoe verkeerd ik in het leven sta, of verkeerde keuzes maak...

6.jpg

Precies, ik ben anders,

Ik maak andere keuzes, heel bewust, en diep doordacht, vanuit mijn hart in verbinding met God, vanuit m´n onderbuik, en die zijn anders dan velen zouden doen, maar ik zeg je, daar is moed voor nodig, kracht, zelfreflectie, doorzettingsvermogen, en een onafhankelijkheid van wat anderen ervan zeggen, maar het maakt me vrij ! Mijn keuzes zijn goed voor mij, voor mijn gezin, en die verlang ik niet van anderen. Ik verlang niet dat anderen hetzelfde doen als ik doe, ik denk dat het krachtiger is, en meer profiel laat zien als we allemaal voor onszelf die keuzes in het leven maken, die bij ons passen, zonder te kijken wat mensen ervan vinden of zouden zeggen..

5.jpg Het kraaiennest, vertel ik nog wel een keertje. Extra ruimte gecreeerd voor Herzlein, winkeltje op Sachserhof met heel veel "kringloop-geluk"

facebook_Blog 2020 sachserhof.jpg Homescooling: 6000 stappen zetten, in plaats van de gymles op een vroege herfstmorgen#gewoon doen, zó belangrijk, samen even onderweg!

Facebook Herzlein (4).jpg Kijkje achter mijn scherm......

Facebook Herzlein (5).jpg Verrassing van gasten: Foto´s van hun fotoboek, van hun vakantie afgelopen zomer op Sachserhof !

Toen ik alleen was....

of toen het donker was om mij heen, heb ik mijn keuzes, stuk voor stuk met God samen gemaakt. Mijn vragen, zorgen, twijfels, in de donkstere en eenzaamste momenten van mijn leven, gedeeld met mijn Hemelse Vader. Soms moeilijk, tijden dat ik mijn mond niet open kon doen, tijden van strijd, tijden van pijn en verdriet, misschien van schaamte, omdat ik ook maar een mens ben, en niet altijd eerlijk mijn zwakke kanten wil laten zien, maar ook tijden van warmte, zegen en geluk.

Nieuw leven...

Zo ook de keuze van mijn scheiding, het nog niet getrouwd zijn, maar wel samen met Hannes mijn leven weer op de rit krijgen, en mijn kids een warm en veilig thuis opgebouwd, waar God ondanks alles centraal staat, en waar nieuw leven verwacht word. Een kindje wat zijn plaats in ons gezin heeft ingenomen, al voordat het geboren is, waar we met elkaar, ieder op zijn tijd en wijze, een stukje zijn opgeschoven, en ruimte hebben gemaakt voor het nieuwe wonder wat groeit, door God geschapen, door Hem zo uitgekozen en gewild.

4.jpg Kachel uitpoetsen# kerstversiering maken # koekjes bakken # huiswerk maken....

Facebook Herzlein.jpg De hoogste tijd om iemand voor te stellen.... We zijn niet zo van "in the spotlight" maar toch wil ik jullie deze persoon graag even voor stellen. De man, die mijn leven aanvuld en mijn hart een thuis geeft. Een man met een uitgesproken mening, sterk karakter, humor,soms een beetje dromerig, een kapsel dat alle kanten op staat, en in geen enkel punt standaard is, maar voor mij diegene is, die mij diegene laat zijn die ik ben, die zijn vingers heeft gewaagd te snijden, aan de scherven van mijn bestaan, waar ik een nieuw leven mee heb opgebouwd.

Thuis zijn...

Ja, mijn waarden hebben zich verschoven, mijn keuzes hebben zich veranderd, en mijn leven heeft zich behoorlijk wat verdiept. Niets is oppervlakkig, of vroom voor de buitenkant. Ik ben en mag zijn wie ik ben. Ik heb het soms moeilijk, en toch ben ik gelukkig, ik heb een thuis komen wat betreft mijn hart en leven. Oostenrijk was al mijn thuis, maar als je innerlijk ook een thuis heeft, als je je bij iemand thuis mag weten, dat zijn diepe ervaringen die ik hier op papier niet schrijven kann, en waar ik toch mensen van bewust hoop te maken, wat een verschil het in een mensenleven uitmaakt of je je leven lang vecht tegen dingen die niet kloppen, je boven je macht moet leven, of dat iemand je laat groeien, je kunt zijn wie je bent, en je je bestemming leven kann. Die vreugde, die innige tevredenheid, en dat diepe geluk, kann ik met geen pen beschrijven, hooguit leven, en dat mijn kinderen meegeven en laten voelen.

3.jpg En toen was het winter............en het was zó bitter koud..... Ik hoor mijn opa op zondagmiddag nóg voorlezen, soms halfslapend met een paar kleinkinderen om zich heen. Bijna 40 jaar later, klinken de zinnen van vd Hulst me nog als muziek in de oren.......en leven we een klein beetje in die wereld van toen......

Dan word gewoon heel bijzonder...

Zo heb ik de afgelopen feestdagen samen met Hannes, en op de oudste na, met al onze kinderen Kerst gevierd, Oud en nieuw gevierd. Dan word gewoon heel bijzonder. Samen, zonder spanning aan de eettafel, naar Oostenrijks/Kärntnerisch gebruik „Sauerkraut mir Wurst“ am Heiligen Abend, samen zingen, een vrij kerstverhaal verteld door Hannes, zoals dat bij hem past,met humor, en het verhaal hoe de kerstboom op Sachserhof kwam, en de eigenlijke gebruiken in Oostenrijk (wegen cultuurverschillen, zijn er ook meningsverschillen), kadootjes uitpakken bij de Christbaum, op Oostenrijkse wijze, Blije en dankbare gezichten, een knuffel, een dankjewel, spelletjes spelen, samen klusjes doen, hout halen en stapelen, nog voordat de sneeuw in valt, daarna sneeuwpret, iglo bouwen, sleetje rijden, en nog véél meer.

6.jpg

En net voor de sneeuw kwam was al het hout binnen.....

4.jpg Kerst, dan word gewoon heel bijzonder.....

5.jpg

Van het oude in het nieuwe jaar.....

3.jpg En nog steeds heel veel sneeuw.......De straten van Sachsenburg waren met een dikke laag sneeuw bijna onbegaanbaar. Sneeuwschuiven hoorde er dagelijks bij.

Een dankbare moeder blijft over,

dankbaar kijk ik terug op een jaar waar hard gewerkt is, waar schulden zijn weggewerkt, waar achterstallig werk weggewerkt is, waar opgebouwd is, waar aan verhoudingen en relaties gewerkt is, waar zoveel in de achtergrond gebeurd is wat ons energie gekost heeft, maar waar we heel voorzichtig de eerste vruchten van mogen plukken. Diep, diep zijn de gevoelens en overweldigend, als de gewoonste dingen bijzonder worden en simpelweg aanwezig zijn. Ik hoef me daarbij niet op de borst te slaan hoe goed ik ben, ik hoef mezelf niet te bewijzen wie ik ben, dankbaarheid is dat wat overblijft, verwondering dat er Een is die ons leven in de Hand heeft, en er voor ons is. Die weet wat goed voor ons is, en er voor ons is als we het nodig hebben. Die zegent, en rijk geeft, meer dan we vragen kunnen, die voordat wij erom vragen, geeft wat we nodig hebben.

Ik wens jou die dit leest,..

een heel goed en gelukkig 2021 met je hart geborgen in Jezus, de vrijheid van ons bestaan, de Rots in ons onzekere bestaan. Ik wens me voor het komende jaar, weer gasten op Sachserhof te mogen ontvangen ! Ik kijk naar jullie uit ! Veel liefs van ons allemaal vanuit een winters Sachserhof en een wit Karinthie !

Ik voel me vrij, n.a.v. een warme tip van iemand, om mijn bankgegevens onderaan dit blog erbij te zetten, zo ook op de website, dit i.v.m. giften. In vooruit zeg ik jullie voor elke ondersteuning, het is hartverwarmend om te merken dat mensen er voor ons willen zijn, en Sachserhof een warm hart toedragen.

Dank voor alle ondersteuning !!

Bankgegevens Sachserhof : BIC: RZKTAT2K479 IBAN: AT873947 9000 0015 8808

2.jpg


Beschikbaarheid

Controleer direct online onze beschikbaarheid

Reserveren

Like ons op Facebook

Sachserhof, Appartementen in Oostenrijk