Datum: 19-12-2017

Sorry, het is ons niet gelukt. Ons wekelijkse schrijven van onze mail en blog hebben we wat dagen op moeten schuiven, zodat andere dingen voorrang konden krijgen. Altijd lastig om keuzes te maken, maar zéker belangrijk. Ging ik vroeger door tot ik klaar was, denk ik nu iets meer om mijn eigen tijd en gezondheid. Wat super leuk dat je weer leest, en dat we telkens weer nieuwe aanmeldingen bij de mail zien. En ook al kunnen we maar een klein beetje van ons leven weergeven in een blog, we hopen natuurlijk altijd dat je inspiratie, en energie op doet, en mee geniet ! Gelukkig horen we dat ook regelmatig terug.

Blog´s Sachserhof %2F Herzlein (5) (Small).jpg

Onze eerste dag op de latten !

We hadden jullie zó graag meteen verteld hoe het was om voor de eerste keer weer op de latten te staan, maar het was onderhand te koud om foto´s te maken, en het was nog geen tijd voor een blog. Het is altijd weer een heerlijke ervaring zoveel sneeuw, ruimte en vrijheid bovenop de bergen. Waar we in de zomer vaak tegen onze jongens zeggen; Pas op! Daar skieen we nu met zijn allen vanaf. Donkere wolken, sneeuw en zon wisselden zich af, hoog op de Türracher-Höhe. Voor het eerst dat we daar als gezin zijn wezen skieen. We hebben dit jaar de Kärnten Ski-pas, en dat is natuurlijk super Leuk! Zo kunnen we het hele seizoen alle pistes van Karinthie leren kennnen. Noah zit grotendeels in de kinderwagen, maar geniet ook enorm van rondhobbelen in de sneeuw, en vooral als de groten hem mee nemen op de slee. Het genieten was helaas de tweede dag van korte duur. Lucas brak tijdens het snowboarden zijn arm, en zo konden wij na een uurtje onze spullen weer pakken. Gelukkig heeft hij inmiddels sportgips, en wil aankomend weekend voorzichtig het skieen weer op gaan pakken, maar op dat moment was het echt even sneu.

25394771_1985816155018030_7292734221030758414_o (Small).jpg

Heeft verzamelen voordelen of niet..?

Inmiddels heeft onze keuken een metamorfose ondergaan, en zijn we weer een aanval te boven. Na meer dan een jaar aangekeken te  hebben naar gordijnen die versierd waren met ingeknipte happen, en pennenstrepen, zag ik mijn kans schoon toch nog stof te halen om nieuwe gordijnen voor de kerst te toveren. Tja, maar die wand, was ook écht afgrijselijk en zo dook manlief nog snel in de schuur om te kijken of er nog wat lag bij mijn verzameling van Rommelmarktvondsten. En ja hoor, geweldig! Groen met wit. Een absoluut modern gezicht volgens Rhodé, terwijl ik daar mijn bedenkingen bij heb, want als je nú bij ons binnen komt, stap je werkelijk een hele grote stap terug in de tijd. Helemaal naar mijn zin, en als noodvoorziening totdat we ooit de keuken gaan opknappen, een prima alterntatief. Dit is teamwork waar ik van geniet, en waar ik super blij mee ben, zo even tussen de bedrijven door. Dus, heeft verzamelen voordelen, of niet..? Jij mag het zeggen.#Ik geniet, en wij allen genieten....#

Altijd genieten van kleine en gewone dingen....

Ik blijf het steeds maar weer zeggen, genieten is zó belangrijk, en zeker ook van kleine dingen. Elke voorbereiding die we voor onze gasten doen blijft super leuk. Het bedden opmaken, het poetsten, een zeepje, een kadootje, het toverd altijd weer een glimlach op mijn gezicht. Heerlijk!Afgelopen week hadden we open dag, en dat was de reden dat alles al klaar moest zijn. Mensen mochten letterlijk even een kijkje binnen komen nemen.

27 (Small).jpg

Open huis...

16 Dezembeer was "Tag der offenen Tür" Warme herrinneringen blijven over na deze dag. Nieuwe contacten, bekende contacten, ontmoeting in winterse sferen onder het genot van heerlijke huisgemaakte Glühwein en Punsch en een versgebakken oliebol bij het kampvuur. We zijn ernorm verwend, maar het contact en de vreugde en het enthousiasme wat mensen tonen is hartverwarmend en overstijgd alles. Hoe leuk is het als de boer, waar we het schapenwol vandaan hebben om de hut te isoleren, zélf met eigen ogen komt kijken met zijn vrouw om te kijken wat we gedaan hebben.Waarschijnlijk staat er een tripje schapen-hoeden met deze boer de komende zomer op de planning, ergens in karinthie, natuurlijk mét onze gasten!

Sfeervolle wintervakantie op Sachserhof ;

Als wintergast kom je naar alle waarschijnlijkheid in het donker aan. Bij het langzaam rijden zal een grote verlichte ster je tegemoet schijnen, en je laten weten dat je er bijna bent. Eenmaal op de parkeerplaats komt de kou en winter je tegemoet bij het uitstappen.Dit jaar is alles wit en besneeuwd. Overal zie je lichtjes tussen het dennegroen pinkelen versierd met rood en wit geruite strikken, en zijn er overal hoekjes ingericht die gezelligheid uitstralen. Ondanks de kou, zou je graag buiten zitten, en dat gaan we ook zeker doen hoor !! Kampvuurtje aan, een warme kop glühwein of andere warme drank en de gezelligheid zal ons niet steeds binnen houden. Bij binnenkomst van de hut of het appartement brand de kachel, en komt de warmte als een warme deken je tegemoet. Knusse hoekjes, lekkere plaid´s, een kruik, een heerlijk tijdschrift, kaarsen.... We zorgen dat we alles inrichten alsof het voor onszelf is#knus#gezellig#met heel veel leifde#vanuit ons hart.......En alléén bij kerst, staat er een kadootje op de tafel voor je klaar Als je na een paar dagen geaclimatiseerd bent, nemen we je héél graag mee, hoog in de bergen, voor een heerlijke sneeuwwandeling, met lantaarntjes, berghutjes, en nog veel meer verassingen. Misschien wel een ritje arreslee.....De winter is misschien nog wel leuker dan de zomer.....of niet? Dat moet je zelf maar ontdekken.

15 (Small).jpg

Bijna het einde van het jaar...

Vrijdag begint hier de schoolvakantie, en ook wij hopen dan net als jullie de  zomervakantie vieren, écht even tijd te hebben voor ons gezin. We beloven niets in het schrijven van een blog, maar je weet maar nooit. en anders hopen we alles in het nieuwe jaar weer op te pakken. Maar eerlijk is eerlijk, het schrijven is geen straf, en we weten dat sommige mensen er écht naar uitkijken. Op facebook zullen we zeker af en toe wat foto´s posten, zodat jullie toch op de hoogte blijven.  We willen iedereen heel hartelijk bedanken voor het vertrouwen en het contact in het afgelopen jaar, op welke wijze dan ook. Het doet altijd goed om te merken als mensen om je geven. We wensen jullie oprecht een heel gezegende kerst, en een heel gelukkig en gezond 2018

Als je helemaal niets van ons wilt missen,

dan meld je je gewoon even aan voor de nieuwsbrief via deze link:

http://sachserhof.us16.list-manage.com/subscribe?u=000c24f3b1343a01dad8d94d3&id=428318a793

IMG_9961 (Medium) (Small).JPG


Beschikbaarheid

Controleer direct online onze beschikbaarheid

Reserveren

Like ons op Facebook

Sachserhof, Appartementen in Oostenrijk