Datum: 11-06-2021

En toen was onze Matthias alweer 8 weken oud. Wat een heerlijk mannetje, en wat hoort hij bij ons. 16 April 2021 was voor velen een dag als alle anderen, maar voor ons een heel bijzondere. De geboorte van onze kleine prins had zich aangekondigd. Een thuisbevalling hadden we gepland, wat eigenlijk niet zoveel voorkomt in Oostenrijk., De "Hebamme" (Verloskundige) was er al op tijd, gewoon voor de zekerheid nog een controle, maar ze bleef, omdat ik toch al aardig ontsluiting had. Echte weeen lieten op zich wachten. De hele week had het wel gerommeld, maar niet noemenswaardig. In tegenstelling tot de meeste bevallingen, waar ik nog voor de uitgerekende datum ingeleid werd, hebben we heel bewust ervoor gekozen de natuur de ruimte te geven, en wat was dat bijzonder. Dat betekent ook, geen vliezen prikken om iets in gang te zetten, het lichaam zelf zn werk laten doen, en heerlijk thuis in eigen omgeving. Het was mooi weer, de kinderen waren gewoon thuis.

Sachserhof blogfb 202021 (1).jpg

Maria,...

Op het laatst van de zwangerschap viel het me lichamelijk niet altijd mee. Ik kon niet zoveel meer, de tuin ontwaakte van haar winterslaap, het werk stapelde zich op, Kids thuis, een man met soms andere prioriteiten, omdat hij verder kijkt dan ik als vrouw en vaak ziet wat nodig is, maar waar ik als vrouw op dat moment niet altijd mee uit de voeten kon. Gewoon omdat man en vrouw verschillend denken, en de cutluur soms toch een rol speelt... Geen moeder of zussen of familie om de hoek, die begrijpen wat voor een jammerklachten ik soms gewoon even kwijt moest. Maar wat fijn als de verloskundige dan bij je thuis komt,Zij kwam de laatste weken elke week even om het hoekje kijken hoe het met me was, met elkaar het hartje van de baby luisteren, en even bijpraten hoe het ging, en wat er op ons af komt. Veel woorden had ik bij haar niet nodig. Een vrouw, met levenservaring, vele "Hausgeburten" gedaan, en zelf ook een boerenbedrijf met haar man en kinderen heeft. Ze zag dat ik het lastig vond soms voor mezelf op te komen, rust te nemen, of gewoon te zeggen, ik kan even niet. Ook als alles door moet gaan in het gezin. Ik had die weken de kinderen nog thuis met homescooling. Ze zei, ik heb een vriendin, die is rond de 60, maar nog zeer actief, heeft zelf 9 kinderen op de wereld gezet, mag ik die eens vragen of zij je eens mag bezoeken...religieus is ze ook, ik denk dat dat goed bij je past. De eerste reactie van de vrouw was hartverwarmend en spontaan. Ze wilde er graag voor ons zijn. En zo kwam Maria bij ons in de familie. Rooms Katholiek, en toch waren we in de kern van het geloof één. Ze was een voorbeeld en een bemoediging voor me in een tijd dat ik het niet allemaal zo "roze zag" Door God in onze familie gebracht. Zo bijzonder, iemand te leren kennen, die ook al kenden we haar niet, voelde als familie, iemand die op dat moment de plaats van een moeder, zus of vriendin inneemt, iemand die begrijpt, de situatie waar ik in zit. Iemand die van aanpakken en toch ook genieten weet, weet wat het is om te bevallen, en de Oostenrijkse/landelijke Cutuur eigen is. En ja, bij haar kon ik gewoon even delen wat me dwars zat, of wat ik moeilijk vond, want ook hier is de zon weleens achter de wolken verstopt. Een vrouw die geleerd heeft, en die mij weer kon leren door haar ervaringen. Zo was ze ook op de dag van de bevalling aanwezig. De kinderen waren bij haar in goede handen...

2.jpg

Het liefst ging ik de was doen!

De Hebamme hat alles voorbereid, de zon scheen, Hannes had zijn werk laten liggen, en de uren verstreken...... Ik moest me van haar op mijn baby en bevalling concentreren,lekker in de tuin gaan wandelen, en vooral niet aan de was te denken die daar stond of hing. Maar wat vond ik het lastig om me helemaal te laten vallen en niets te doen....Me niet schuldig te voelen dat de verloskundige daar zat te wachten....Geen idee of dat invloed had, maar de weeen waren te weinig om een kind op de wereld te zetten. De middag brak aan, en om 14:30 was er nog niets. Af en toe een wee die er op leek, maar verder niet....

3.jpg

En daar was ie dan opeens !

En dan opeens, in een tijd van 5 minuten en een paar flinke weeen is daar onze Matthias Franz, wow, wat een wonder. Alles erop en eraan, gezond, en niet de kleinste......Rhodé die boven lag te slapen, werd wakker van de eerste schrei, en in de korste tijd druppelde de één na de ander de kamer in, om Matthias te komen bewonderen. Wat een rijkdom, en wat bijzonder om dit zo met elkaar te beleven.

Kraamzorg kennen ze hier niet.

Ik had mijn bed heerlijk beneden, man en kinderen om me heen, maar kraamzorg kennen ze niet. Dat betekent dat het meeste bezoek pas een paar weken na de geboorte komt, en zeker niet allemaal tegelijk in de eerste week. Ook dat we met elkaar het huishouden doen, en er door verschillende mensen voor het eten is gezorgd#waardevol Hetzelfde is met geboortekaartjes, ze kennen het wel, maar maken met die dingen geen haast.....vandaar....bij ons staan de geboortekaartjes ook nog op het lijstje.......

4.jpg

Het gewone leven begint gelijk weer...

Na 24 uur zat ik heerlijk met de kleine prins in de tuin aan de koffie. Fijn als gezin onder elkaar, kids op bezoek. En ik heb echt mijn best gedaan, mijn rust te nemen, maar dat valt niet altijd mee.Twee weken heb ik mijn bed heerlijk in middelpunt gesteld, waar ik af en toe in kon vluchten, om even lekker met Matthias te kunnen knuffelen, voeden, en energie tanken kon. Mijn eigen eilandje, temidden van "Großfamilie" en werk. Fijn om me zo even terug te kunnen trekken, en te weten dat alles rondom me heen toch doorgaat, en ook genieten dat ik zelf weer op de been ben.

5.jpg

Vakantie op Sachserhof !

Zo hebben we in de afgelopen tijd, de tuin weer op orde, de bloemen aan het balkon en de ramen, een extra terras gebouwd aan de Sachserhütte, met gelegenheid eronder om droog en in de schaduw te zitten voor onze gasten. Appartementen weer gepoetst, en de winkel weer schoon en lekker ingericht. Dat betekent dat ik online ook niet zo actief was, naast al het werk toch mijn gezin op nr 1 heb staan, en er voor alle kinderen wil zijn. Maar vandaag is het me gelukt om te schrijven, al kan ik lang niet alles schrijven wat ik soms zou willen. Maar bij deze, want ik weet dat er mensen op gewacht hebben, of niet bij Facebook zijn. Natuurlijk hopen we door dit schrijven ook weer mensen te bereiken die er graag nog even tussenuit zouden willen in de zomer. Ja, we hopen de komende periode, na een lange periode van leegstaande appartementen, weer gasten te mogen verwelkomen op Sachserhof. We kijken naar jullie uit !

7.jpg

Vakantie op en vanuit Sachserhof betekend genieten van :

  • Terug in de tijd in een Oostenrijks Authentieke sfeer
  • Tijd voor elkaar
  • Persoonlijke ontvangst
  • Heerlijk opgemaakte bedden bij aankomst
  • Grote tuin in in landelijke stijl ingericht
  • Tot rust komen, en even uit het dagelijkse leven uitgetild zijn.
  • Bergen, water, ruimte, een afwisselende omgeving
  • Vele mogelijkheden voor gratis uitstapjes met de Karinthie kaart
  • Rust, op jezelf, maar ook de mogelijkheid om met andere gasten contact te hebben of belevenissen te delen
  • En nog veel meer......

Sachserhof blogfb 202021 (2).jpg

Sachserhof is bijzonder, een klein paradijs om heerlijk even bij te komen van misschien een moeilijk jaar, of een drukke tijd.

Lieve mensen!

Dankjulliewel voor alle lieve groeten, felicitaties, kadootjes over de post, ondersteuning en meeleven op welke manier dan ook. Het liefst hadden we natuurlijk nog veel meer verteld en laten zien, maar dat is gewoon niet mogelijk. Het beste is om het zelf een keer te komen ervaren Wij kijken er naar uit, om jou/jullie een onvergetlijke vakantie te bezorgen in deze roerige tijd.

Mensen die zich niet willen laten testen, niet laten inenten zijn hier ook van harte welkom ! Kun je dit jaar niet naar Oostenrijk, door welke omstandigheid ook? Kijk dan eens op de website van Herzlein, en haal een stukje Oostenrijk bij in huis !

https://herzlein.at/

Zonnige groet van ons allemaal, uit Sachsenburg !

Lied voor Matthias

https://www.youtube.com/watch?v=mOhBuLlIaC4&list=RDMMmOhBuLlIaC4&start_radio=1


Beschikbaarheid

Controleer direct online onze beschikbaarheid

Reserveren

Like ons op Facebook

Sachserhof, Appartementen in Oostenrijk