Datum: 30-04-2020

Het is stil, ongewoon stil.... De straten zijn uitzonderlijk rustig, geen auto´s, en waar normaal geen auto´s staan, staan nu de opritten bij de huizen vol....Het is Corona-tijd......Voor velen ongewoon, beangstigend misschien, er zijn er die hiermee getroffen zijn,in het maatschappelijke of wat betreft de gezondheid. Ik heb niet kunnen en willen schrijven, het was voor mij een onzekere en verwarrende tijd, en vooral waar iedereen in de ban van Corona was, wilde ik dat bewust niet zijn. Ik kan je niet alles schrijven van de afgelopen maanden, dat zal ik stukje voor stukje doen, zoals ik in mijn nieuwsbrief heb aangehaald.. Wat ik heel beuwst ervaarde...... In de stilte, ontwaakte een nieuwe vorm van leven.....

Hoe ondanks alles, een heel ander en nieuw leven onstond, en ontstaan is. Hoe gedachten zich veranderen, en hoe we leren, onafhankelijk te zijn van anderen.Hoe we andere waardes in het leven kunnen toelaten, en we toch genieten kunnen in tijden van onzekerhei. Hoe waardevol het is als we liefde mogen ontvangen, als we gezond zijn, hoe we moet onze neus op de feiten worden gedrukt dat we het leven en niets in eigen hand hebben. Hoe ik steeds weer, en steeds dieper door sommige dalen heen moet, om mijn leven werkelijk onze Vader in de Hemel over te geven. Ik kan je verzekeren, daar ligt zóoveel vrijheid, Liefde en rust in, daar wil ik je graag in het toekomende elke keer weer van schrijven.

Huiswerk thuis, en gezelligheid, ondanks corona....

8.jpg

Ja, ik ben inmiddels wel wat gewend...

Ik ben gelukkig niet meer zo gauw van mijn stuk als ik iets niet heb, of als mijn leven anders loopt dan ik gedacht had. Ik heb niets, en toch ben ik in mijn hart misschien gelukkiger en tevredener dan menig ander mens. Het geluk ligt niet in datgene wat zichtbaar is, maar diep in mij verankerd is, door het geloof in mijn Hemelse Vader, en het verlossende werk van Zijn Zoon ! Ik ben nooit alleen, ook als het heel erg donker is om mij heen (ps 23) We kunnen genieten van dat wat voorhanden is.

9.jpg

Landleven-genieten

Sinds de kinderen thuis zijn, is het net een langevakantie. Ook al moeten ze voor school hun werk maken, toch krijg ik de ruimte om met hen de nadruk op andere dingen te leggen. Een heerlijke wandeling vanuit ons huis, op onze berg-landweg, met een heerlijk ruim en wijds uitzich over het dal.....In Februari was alles nog kaal, maarwaar we met de dag en met de week de groene grassprietjes door zien komen, bloemen die zich ontvouwen,bloesem van kersenbomen etc. In één woord, geweldig !

6.jpg

Nood maakt Creatief...

Niets hebben, betekent cratief worden.We hebben daarom met de spullen die we hadden, (winkels waren dicht, en zo kregen we nog geen enkele schroef) een kippenhok van een bestaande tuinhuis gemaakt, en ergens kippen kunnen krijgen. Zo genieten we elke dag van een vers ei bij ons ontbijt. Sinds enige tijd halen we melk bij de boer en boerin. Een broer en een zus, die samen 20 koeien hebben, geen kinderen, en dus enorm genieten van alles was extra voorbij komt aan hun dagelijkse struktuur en "tagesablauf" Onze kinderen hebben daar een plek gevonden bij de koeien om te helpen met voeren, en de stallen schoonmaken, en na het werk worden ze rijkelijk beloond met een "Jausn" (Brood, spek, kaas, etc.)Afgelopen week is er een kalfje geboren, nieuw leven in een stille tijd....Genieten van dat wat voor handen is.....

Pasen was het....

10.jpg

Op 8 April was ich écht jarig !

11.jpg

Sachserhof is nu echt officieel van mij....

Design ohne Titel (1).jpg

9 April zijn de handtekeningen gezet, en is Arjo korte tijd erna met de jongens die bij hem wonen verhuisd. Dankbaar voor hoe het gegaan is, en dat we als ouders elkaar door deze tijd hebben heen geholpen en er toch voor onze kinderen kunnen zijn, maar ook wel eens heel boos, teleurgesteld of aangedaan, dat sommige dingen gegaan zijn, zoals ze gegaan zijn. Ja, emoties zijn zeker de ronde gegaan.Maar we kijken vooruit, en ik ben blij, en zal me met hart en ziel inzetten, Sachserhof weer te laten leven, en ik hoop dat ik een heel veel mensen, op Sachserhof, kan laten genieten, van tijd en echte aandacht met elkaar, in een authentieke sfeer. Sachserhof, eenmalig, en origineel in zijn geheel.

14.jpg

Herzlein is weer open !

Zoals in de nieuwsbrief en in het vorige blog geschreven, is Herzlein weer in beweging. Op dit moment werk ik online, en ben ik vanaf mei, 1 dag in de week vanuit huis open, en binnenkort twee dagen open op Sachserhof. Hartelijke welkom op mijn website, https://herzlein.at/ die ik elke keer weer bijwerk, maar door tijdgebrek misschien niet altijd "Punktlich" up to date is, en op facebook voor de nieuwste nieuwtjes. https://www.facebook.com/Herzlein.at/?ref=aymt_homepage_panel&eid=ARBZIcjVsu8jvrggEvAmg4rOkuUYDIvKx6S7Pqp7kydABLT8rFCTIKXymZ14y_OIYqd17bcama2pMsfX

Dankjewel voor alle steun en meeleven! Tot op de volgende keer in mijn blog of per mail, en wie weet binnenkort op Sachserhof of bij herzlein!

• Sachserhof •Rein Spaziert Facebook Titelbeeld (3).jpg


Beschikbaarheid

Controleer direct online onze beschikbaarheid

Reserveren

Like ons op Facebook

Sachserhof, Appartementen in Oostenrijk